söndag 30 maj 2010

Mors Dag eller äldre mammors dag :-)

Idag är det alla mammors dag! Jag hade med mig min mammas kort till jobbet och då var det en av våra 5-åringar, som kan läsa, som såg det och sa: Har du gjort ett kort till Mor? Vem är det? Känner jag henne? Det kanske är dags att döpa om dagen till "Mammas dag" eller nej, det tycker jag ju egentligen inte... Hur som helst så förklarade jag för henne att man förr i tiden sa "Mor" i stället för "mamma" och att mor bara är ett äldre namn för mamma.
Senare på dagen när jag träffade henne igen så sa hon till de andra barnen: Lena har gjort ett kort till sin mor, alltså det är samma person som hennes mamma fast lite äldre:-)

Till min mor så har jag gjort ett "tält-kort". Bokstäverna är Grungeboard-bokstäver som jag har målat med Pro-markers och chalkat med blå och brun dyna. Jag har sedan fäst dem med fiskelina.

Till min svärmor så hade jag gjort ett annat kort än det som hon sedan fick. Min sambo fick välja mellan två och valde detta. En massa blommor formade som ett hjärta.


Kramar till er: världens bästa Mor och världens bästa svärmor på Mors dag!

fredag 28 maj 2010

Födelsedagskort!

Tack snälla, för alla fina kommentarer som ni skriver! Jag blir lika glad varje gång.
Sen vill jag passa på att tacka alla företag och butiker som sponsrade priserna vid förra helgens pysselträff:
Det är många i min bekantskapskrets som fyller år nu på våren. Igår fyllde mamma år och hon fick ett odlingsinspirerat kort. Motivet är från Skogstokiga och är färglagt med distresser.

Svärmor fyllde också år för ett tag sen och hon fick ett kort i lila. Motiven (Tilda med katt och Tulpanerna) är från Magnolia och dessa är färglagda med distresser.

Min kompis tvillingpojkar fyllde 6 år i mitten av maj och till dem pysslade jag ihop dessa kort.

Motivstämpeln är från "The greeting farm" och textstämplarna (grattis och Du är 100 % cool) är från Skogstokiga. Motiven är färglagda med Pro-Markers och Copics.

Tack för titten!

söndag 23 maj 2010

Just Magolia # 56 Jane's sketch

I helgen har jag, trots det strålande solskenet, valt att sitta i en källare och pyssla med ett gäng likasinnade. Hur trevligt som helst! Många utmaningar och tävlingar, blandat med utlottningar och annat skoj. Detta kort gjorde jag till en tävling där man bland annat skulle ha sydda stygn, något rivet och minst två olika mönstrade papper. Jag passade samtidigt på att utforma det så att det passar denna veckas "Just Magnolia"-tävling (skiss).


Stämpel: Magnolia, färglagd med Copics.

måndag 10 maj 2010

Just Magnolia (Challenge #54)

Det är inte så ofta som jag gör jag något kort till en tävling. Men igår så såg jag en tävling på sidan Just Magnolia som jag fick lust att vara med i. Man ska använda sig av minst två Magnoliastämplar.


Motiven är färglagda med Copics och Pro-Markers. Textstämpeln är från Skogstokiga.

Ramen som du ser bakom bilden hittade jag inspiration till här (tutorial). Det är kul när man kan använda sina stansar till andra saker än vad man tänkt.