torsdag 26 juni 2008

Alva 3 år!

Min sambos brosdotter har blivit stora tjejen och fyller 3 år idag. Hon är väldigt förtjust i Nalle Puh och hans vänner så de fick vara med på ett hörn. Heffa-klumpen saknas tyvärr :-)

Midsummer-cake!

På begäran kommer här foton tagna under tårtbaket och på själva skapelsen. Denna fantastiska MIDSUMMER-CAKE som Erik och Johan tillverkade under fem timmar smakade väldigt gott. Inuti var det chokladgrädde och vaniljvisp. Tårtbotten var bakad med omsorg och där i fanns både pecannötter och bitar av mörk choklad. Tyvärr missade jag stora delar av tillverkningen som tydligen var väldigt underhållande (Mat-Tina i kvadrat).


onsdag 18 juni 2008

Ännu ett födelsedagskort!

I helgen gjorde jag ett kort till min käragamla kollega Jessica som fyller år idag.
Som sagt: Ha en underbar födelsedag Jessica!

Har använt mig av grodstämpeln igen som jag gillar mycket. Har också använt mig att två rea-fynd från Arkivet: det sandfärgade embossingpulvret och en stämpel med bård från Penny-Black.
Nu bär det av till jobbet och där väntar: Inventering! Hurra!:-)

tisdag 17 juni 2008

Skor till sommarfönstret

Har pysslat ihop ett par "Converse skor" av papper. De finns att beskåda i Arkivets sommarskyltfönster. Jag hade tänkt att fixa ett par träskor men jag fick inte till det och så kom jag på att jag för ett tag sedan fick ett mönster på dessa skor (tack Anna). Det var egentligen tänkt att man skulle göra dessa av sugarpaste och ha som tårtdekoration (titta in på sidan sockersött och kolla in hennes helt fantastiska tårtor). Fick justera mallen flera gånger för det var svårt att få fast alla delarna.


onsdag 11 juni 2008

Ett sommarkort!

Har gjort ett sommarkort idag och använt mig av en massa stämplar bla en Magnoliastämpel som jag lånade av Therese på träffen (tack igen Therese!).

tisdag 10 juni 2008

Erik 25!

Idag den 10:nde juni fyller sambons minste bror 25! Har använt grungeboard (siffror, bokstäver och vingar) som jag målat med akrylfärg. Siffrorna är virade i ståltråd. Lite punchinella fick också plats.
Grattis Erik!

måndag 9 juni 2008

Pysselträff!

Ett kort som jag gjorde på pysselträffen i lördags. Magnoliastämpeln fick jag låna av Therese (Tack!). Pappret är från Sassafras och blommorna är utstansade med retrostans och dekorerade med en liten bit punchinella.
Ytterligare ett kort gjort med ansikten från flera olika Magnoliastämplar.


Och till sist en liten bild på mig mitt i allt pysslande (fotograf Diana). En del klarar av att hålla sin arbetsyta ren och fin under dagen, andra gör det inte. Jag tillhör tyvärr den senare kategorin. Kreativt kaos funkar tydligen bäst för mig.

söndag 8 juni 2008

Recept på "pysselkakorna"

Igår var jag pysselträff hela dagen. Jättetrevligt! Trodde kanske att det skulle kännas varmt och konstigt att sitta inne och pyssla när solen stekte på utsidan men det var faktiskt ganska skönt. Fick dock inte så mycket gjort som jag hade tänkt mig. Men några kort blev det i alla fall.
Hade med mig kakor och lovade att delge receptet så här kommer det för er som inte kan läsa det på pyssel.net. Receptet är hämtat från "Två systrars söta" en underbar bakbok, rekommenderas.


Sega solrossnittar

Ingredienser:

200 g rumsvarmt smör eller margarin
2 1/2 dl strösocker
4 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 1/2 dl solrosfrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst.
Tillsätt sirap och rör om.
Blanda de torra ingredienserna och rör samman allt till en smidig deg.
Rulla ut degen på ett mjölat bord i längder (4 längder brukar jag göra).
Lägg längderna på en smord bakplåt eller med bakplåtspapper (brukar lägga två längder på varje plåt för de flyter ut ganska mycket).
Strö över några extra solrosfrön och platta till längderna något.
Grädda i ugnen i 15 minuter. Skär längderna i diagonala snittar när de har svalnat något.
Lägg över på ett galler och låt svalna helt.