...degsbak har det blivit en del av här i dagarna. Både mjuka bröd och knäckebröd. Jag köpte Jan Hedhs bok på bokrean i februari och har länge tänkt baka efter något recept ur den.

Nu blev det äntligen av. Som vanligt så kan jag inte göra något med måtta - det är allt eller inget som gäller. Så nu finns här en massa knäckebröd, två dinkellimpor med surdeg och två råglimpor med surdeg. Dessutom så var jag bara tvungen att testa mina nya jäskorgar som jag köpte i tisdags så då gjorde jag två "vanliga" dinkelbröd eftersom surdegen inte var klar. De bröden finns inte en smula kvar av nu eftersom min sambo är en riktig "ost-smörgåsätare". Att baka efter recepten i boken tar tid! Väldigt mycket tid! Man ska göra fördegar som ska stå i 24 timmar, sen ska man maskinknåda degen i ca 20 minuter, sen ska den jäsa/vila i sammanlagt 3 timmar och så ska bröden gräddas i 1 timme. Men det är värt allt jobb och pyssel. Det blir väldigt goda bröd.
I morgon ska jag försöka blogga lite av det jag har skapat med papper också :-)
6 kommentarer:
oj vad gott det ser ut med eget hembakat knäckebröd! det receptet får du gärna skicka till mig=)
kramkram
Åh Lena så fina bröd du bakat. Jag bakar också med surdeg, visst är det gott. Kanske vill du dela med dig av recepten, du kan få mitt om du vill. Jag har fått min surdeg som jag ömt vårdar och matar, hur gör du?
Hör snart av dig
Kram Annika
Såg att du även köpt jäskorgar till ditt bröd, kan du tipsa mig om vart jag köper sådana, har nästan letat ihjäl mig.
Tack på förhand
MUMS vad gott det ser ut!!
Är också nyfiken på vad du skapat i pappersväg :)
KRAMar
Tack Lena för tipset.
Nu har jag inhandlat det stora bakpaketet, ska bara hämta ut det från posten sen kan vi snacka bröd och recept...hehehe Vilken trevlig affär kan nog bli fler köp där.
Tack
Kram Annika
Skicka en kommentar