lördag 21 november 2009

Jul i ett hus

Efter gårdagens långa inlägg så kommer här "kort och gott" ännu ett julkort:



Stämplar: Hus; Magnolia. Flickan; mini-hängel. Granen; Prickiform. Text 24 december; Arkivet
Färglagt med distresser på Akvarellpapper.

fredag 20 november 2009

Vaccinerad!

Idag har jag haft fredagsmys på riktigt! Jag har suttit i ett instängt väntrum och väntat alldeles för länge på att få ta vaccinationen mot den "nya influensan". En upplevelse som jag inte kommer att glömma i första taget. Jag kom in i ett överfullt väntrum och fick sitta ned och vänta på min tur. Då det hade gått 20 minuter hade INGEN blivit inropad men däremot var det en sköterska som kom ut och hämtade det ena vattenglaset efter det andra. Vid den tredje hämtningen sa hon "ja ni ska inte tro att det är jag som är så törstig och att jag bara springer och dricker vatten. , det är en som har tuppat av där inne". Jaha, tack för den upplysningen. Fjärde gången hämtade hon ett äpple och förklarade att "det är inte jag som ska ha det heller, det är personen som har tuppat av". Då började folk skruva lite på sig i väntrummet. Några gick ut för att hämta luft.

Samtidigt som detta händer sitter det en fotograf från en av de större tidningarna och väntar på att få följa med en familj in och ta bilder då de får sprutan. Han har frågat dem om det går bra och familjen har sagt okej. De kallpratar lite medan de väntar. Pappan i familjen frågar fotografen om han själv har tagit vaccinet eller om han ska ta det. " , det skulle aldrig falla mig in. Jag är så otroligt jävla spruträdd". Mmm så pedagogiskt. Här började jag faktiskt undra om det fanns någon dold kamera uppsatt eller om jag var med om ett psykologiskt experiment. Jag vet inte dessa händelser hade något med saken att göra men de två patienter som blev uppropade efter detta fanns inte på plats. Men de kanske bara hade tröttnat på att vänta.

När det så äntligen blir min tur så sticker sköterskan in nålen i min arm och sedan börjar hon hosta. Jag sitter alltså där med en nål i armen som rör sig i takt med hennes hostningar och låt mig säga så här: det är inte den skönaste upplevelsen som jag haft i mitt liv. "Ja du får ursäkta mig men jag har sådan torrhosta". Jaha säger du det, det märkte jag inte ... Så vem vet?? Jag kanske fick tre överraskningar i en? Vaccin, svininfluensa och spruträdsla, fniss.

Nog om detta. Här kommer ännu ett julkort som jag blev inspirerad att göra efter att ha bläddrat i Magnolias nya tidning - Magnolia Ink. Tre stämplar maskade på varandra.

Stämplar: Julbocken; Magnolia. Flickan; Magnolia. Textstämpeln och snöflingan; Inkido. Färglagt med distresser på akvarellpapper.

måndag 16 november 2009

Ännu ett julkort!

Jag har återupptäckt mina distresser och att det faktiskt är väldigt roligt att färglägga med dem. Speciellt om man målar på ett riktigt kraftigt akvarellpapper (300 g). Jag har maskat granarna och sedan har jag använt en "snow marker" (finns att köpa på Arkivet) för att få till snön som flickan sitter i. Jag har även lagt på lite stickles (frosted lace) så att det skimrar lite om snön.


Stämplar: Flickan; Magnolia. Text 24 december; Arkivet. Granen; Prickiform.

onsdag 11 november 2009

3d-julkort

Brrr så isande vindar det är här i Göteborg idag. Det känns som att vintern är på antågande. Undra just om det kommer att bli någon snö här på västkusten i år. Julkortsproduktionen har varit i gång en tid nu och här kommer ett smakprov eller "synprov" kanske man ska säga. Vill du detaljerna så kan du klicka på bilden.


Stämplar: Flickan med skylten är en minihängel, julgranen (som jag gillar otroligt mycket) kommer från Prickiform och den öppna spisen från Stämeplboden (om jag inte minns fel).

måndag 9 november 2009

Kort i turkost/mintgrönt

I lördags så fick jag en av mina efterlängtade födelsedagspresenter av min sambo. En resa till Borås och ett besök hos Magnolia. Några stämplar fick följa med mig hem men det hade gärna fått följa med fler men de var slutsålda. I går så gjorde jag ett par julkort med dessa nya stämplar men de får vänta några dagar med att visa upp sig (slut på batteri i kameran). Idag så visar jag istället upp ett namnsdagskort och födelsedagskort som nu befinner sig i sina ägares händer.


Till sist en bild på Smilla som kan sova i princip i vilken ställning som helst.

söndag 8 november 2009

FARS DAG!

Idag är det FARS dag. Grattis pappa!
Idén till det här kortet har jag hittat här.