tisdag 28 oktober 2008

Bara för dig Annika

Håll i dig nu Annika för här kommer det...trummvirvel....flaskkortet!





Stämpel: Hänglar (tack igen Therese)


Fler kort från helgen

Här kommer några bilder på andra kort som jag gjorde under helgens pysselträff - Scrappening.



Stämpel: Hänglar (tack Therese för lånet)
Papper: Inkido
Blommorna utstansade med Retro-stans
Ramen utskuren med CR



Stämpel: Inkido x 2 (snöflingan är stämplad i Chunky Crystals)
Papper: Inkido



Stämpel: Lena Jansson design :-), chalkad i fyra olika nyanser ala Andy Warhol.

måndag 27 oktober 2008

Mall och instruktioner till presentpåse!



Redigerar lite här och tar bort beskrivningen och hänvisar dig till Arkivets blogg där bilderna nu finns.

söndag 26 oktober 2008

Två trevliga pysselhelger!

Två helger i rad har det storpysslats här i Göteborg. Nu i helgen gick Scrappening av stapeln. Det är så lyxigt att gå på träffar. Det är bara att sitta och skapa och låta sig inspireras av alla runt omkring. Sen står plötsligt maten uppdukad, man äter och sen börjar pysslandet igen. Det blir inte sämre när maten är otroligt god och vännerna runt omkring är vansinnigt trevliga! Däremellan pågår det tävlingar som man får vara med i om man vill. Jag ställde upp i två kortutmaningar och vann båda:-). Jag är så glad (ja, Malin jag ska sträcka på mig och börja bli mer stolt och nöjd över det jag gör)! Den första utmaningen skulle göras utifrån en given skiss. Tyvärr har jag ingen bild på själva skissen men här är mitt bidrag:


Stämplar: Magnolia och Hänglar, färglagda med PRO-markers.
Papper: Inkido
Ramarna är utskurna med hjälp av min Craft-Robo.

Den andra utmaningen var kort och gott att göra ett julkort och det här gjorde jag:




Förra helgen var det POG (pysselorgieGöteborg) ute i Lillhagen. Jättetrevlig tillställning med god mat, fina priser, trevliga pysslare (bland annat en gammal klasskompis från låg- högstadietiden som jag inte träffat på väldigt många år) och bingo (med professionell utropare). Jag hade dessutom den stora turen att vinna en Craft-Robo som lottades ut. Den har gått varm här hemma, det vill jag lova.
Här kommer en bild på alla pysslare från POG.


fredag 17 oktober 2008

Grattis Emmelie!

Idag fyller Emmelie år! Dagen till ära dimper detta kort ner i hennes brevlåda. Pappret (ett av mina favoriter) är från American crafts, grodstämpel från Alota och födelsedagsstämpeln är från Imaginisce. På kortet har jag även använt grönt pärlfloss.



Postade även ett kort till en gammal kollega i Stockholm som jag inte hört av mig till på länge. Stämpel: Magolia, Papper: SEI


måndag 13 oktober 2008

Dags för dop igen!

Igår var vi på dop i Smögens kyrka för att se när lilla Elsa "badade". Hennes storasyster fick hjälpa prästen att hälla vattnet i dopfuntet så att lillasyster, som hon uttryckte det, kunde bada.
Förutom detta kortet så fick Elsa också en doptavla (som jag glömde fotografera) och en barntavla från SIA.

torsdag 9 oktober 2008

Elvis - nu som stämpel!

Jag var ju bara tvungen att prova att göra en stämpel från ett fotografi och självklart så fick Elvis stå som modell. Här är resultatet (tyvärr så är det inte så bra fotat) och originalbilden:




Jag blir alltid så imponerad av människor som kommer sig för att göra saker som man tänkt göra ett tag. Som att ta körkort när man är lite äldre än de 18 år man förväntas vara när man tar det. Jag vet inte om jag själv skulle fixa det (tur att jag redan har ett). Malin gjorde det här om dagen: Grattis!
Filurstämpeln fick jag låna av snälla AMA (tusen tack!)

söndag 5 oktober 2008

Födelsedagsfirande!

Igår fyllde sambon år och det firades med tårta, paket och så klart ett kort. Fast den här gången har jag faktiskt tagit hjälp av datorn och svärföräldrarna (Tack för hjälpen med utskriften!) i stället för att stämpla och färglägga. Sambons stora intresse är ju som bekant film så temat var inte så svårt. Jag har samlat på mig "filmsaker" när det har dykt upp. Texten bakom har jag gjort med hjälp "wordle" som jag hittade en länk till på Pannkakstårtas blogg. Det är en massa filmtitlar som jag skrivit in där. På kortet finns också en cd-skiva (har sparat den genomskinliga skivan som oftast ligger överst när man köper lagringsbara cd-skivor) som är limmad på en utskrift av ett gäng kända skådespelare/skådespelerskor. Den svarta ramen runt om är utskuren av sammetspapper.