måndag 29 september 2008

Vi har äntligen träffat Elsa!

Lilla Elsa föddes i juli men det var först nu i helgen som vi träffade henne för första gången. Jag har sett henne som hastigast en gång när hon låg i vagnen men nu fick jag hålla henne och gosa lite med henne. Hon är hur snäll som helst! Vi hade köpt en pyjamas med motiv från "Fem myror är fler än fyra elefanter" på som hon fick tillsammans med detta kortet.

lördag 27 september 2008

Emil, redan 1 år???

Min väninnas son, Emil, blir stora killen idag (28 sept)! Tänk att det redan har gått ett år sedan han såg dagens ljus. Helt otroligt. Han får fira sin första födelsedag bland en massa flyttkartonger tro jag, för familjen håller på att flytta från sin lägenhet till sitt första hus. Jag är så glad för deras skull!


Till Emils kort har jag använt Penny Blacks stämpelalfabet. Dessa är färglagda med Pro-Markers som allt annat har varit på sista tiden. Kanske dags att ta fram sina distress-färger så att man inte glömmer bort hur man gör :-)

onsdag 24 september 2008

Huset!

Arkivet har varit med i en tävling som QuicKutz ordnade. Den bestod av tre deltävlingar varav en av dessa innebar att man skulle skapa något av QuicKutz-produkter. Delar av DT-gänget, Tarjas familj och vi i personalstyrkan gjorde ett stort projekt tillsammans. Vi fick endast använda produkter från QuicKutz, bazzill cardstock, lim, tråd och sax. Jag och Anna (AMA) gjorde ett rum tillsammans. Jag har tillverkat sovrummet och Anna har gjort balkongen. Kolla in närbilder på de övriga rummen på Arkivets blogg.








Blommor!

Oj så många fina blommor jag fick igår! Först kom ett bud med kallor, sedan kom sambon hem med rosor och senare på kvällen fick jag ett fint ljusfat med blommor på av sambons bror och hans sambo. Förutom det så står här sedan tidigare en bukett med liljor från svärmor och en bukett med blandade blomster från mina föräldrar. Hela lägenheten är fylld med färger. Helt underbart. Tänk om man alltid kunde ha det så!


söndag 21 september 2008

Kort till en nyfödd flicka - Jennifer

Ännu ett kusinbarn har sett dagens ljus. Den 1 september föddes en liten Jennifer. Jag har, tillsammans med detta kortet, skickat en söt liten body och ett par byxor till henne. Kvisten med blommorna på är från ett Americans crafts papper. Det randiga pappret vet jag faktiskt inte vart det kommer ifrån, men på det har jag stämplat med mina nya swirls-stämplar från Autumn Leaves. Stämpeln är, som så många gånger förr, från Magnolia.

GRATTIS FASTER MONICA!

Idag fyller min faster Monica år och detta kort dyker förhoppningsvis upp i hennes brevlåda imorgon (om posten gör sitt jobb som de ska). Till dig Monica: Hoppas att du får en trevlig födelsedag!
Här har jag använt mig av tre olika Magnoliastämplar som är färglagda med Pro-Markers. Papprena är från Basic Grey.

torsdag 18 september 2008

Dags för höstblommor på balkongen

Jag gillar verkligen hösten. Det är så mysigt att få tända lamporna i fönstren, kura ihop sig i soffan eller sitta och pyssla utan det dåliga samvetet som tycker att man ska vara ute. Fast lite sorgligt känns det att behöva byta alla sommarens blommor mot växter som tål lite svalare temperaturer. Men Elvis verkar inte hålla med. Hans favoritsysselsättning just nu är att sitta och lukta på ljungen som står ute på balkongbordet.

onsdag 17 september 2008

Pyssel på hemmaplan!

Vi fick inte nog av att pyssla på Arkivet igår så idag kom Petra och Evelina hem till mig och pysslade. Väldigt trevligt att de orkade släpa hit sina pysselsaker och göra mig sällskap nästan en hel dag. Båda två är så inspirerande! Det är kul att bara sitta och titta på när andra skapar. Man får så mycket idéer. Evelina gjorde ett kort som jag tror att jag ska kopiera rakt av. Mycket prat och mycket kaffedrickande blev det, men årets andra julkort blev faktiskt till under dagen.

Stämpeln är från Magnolia, den är färglagd med Promarkers och har fått lite guldstickles på sig. Alfabetet är QK Vixen (tack för lånet Evelina).

tisdag 16 september 2008

Det var ett tag sedan jag uppdaterade här!

Min pappa påpekade för mig härom dagen att det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Så nu har jag tagit mig i kragen! Idag har jag suttit med Petra och Evelina på Arkivet och pysslat ett par timmar. Tiden bara flög iväg. En supertrevlig pysseldag! Gjorde faktiskt årets första julkort. Det översta kortet har jag dock inte gjort idag utan det var ett tag sedan.

Julkortet är av det enklare slaget och tyvärr så gör det sig inte så bra på bild. Det syns ganska dåligt men stämpeln, som är från Inkido, är embossad med bronspulver.