måndag 18 augusti 2008

Vad är det för en dag...

...är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är Camillas födelsedag. Hurra hurra hurra! Min kära barndomskompis som jag har känt sedan jag var 3 år fyller 35 idag. Hm, vart har de där 32 åren tagit vägen egentligen? Det är bara så synd att vi numera bor en bit ifrån varandra och inte kan träffas så ofta (och det är bara mitt fel för det är jag som hela tiden flyttar längre och längre bort) men jag är glad över att vi fortfarande lyckas hålla kontakten.

På kortet har jag för första gången broderat en del. Det syns tyvärr ganska dåligt här men det är en broderad swirl i ljusbrunt som jag sedan har dekorerat med små vita blommor. Stämplarna är från Magnolia.




söndag 17 augusti 2008

Helgpysslat!

Nästan slut på helgen! Tiden bara rinner iväg. Det har varit två väldigt lugna dagar. Har äntligen läst färdigt Marian Keyes senaste "This charming man". Den var, till min stora besvikelse, inget vidare. Jag brukar gilla hennes böcker men denna var seg. Nu har jag påbörjat "Undantaget" av Christian Jungersen. Det är en psykologisk thriller och den verkar lovande. Det har blivit en hel del TV-tittande också, precis som det brukar bli för min/vår del när OS går av stapeln. Så har jag naturligvis hunnit pyssla lite också. Två bokmärken och en till presentpåse. I fredags köpte jag två av de nya alfabeten som QK har släppt. På den ena bokmärket och på presentpåsen har jag använt ett av dem: "Rollerskate". Pappret med text på kommer från Jenni Bowlin (Vintage Black Bookprint Paper - finns på Arkivet) och blommorna är utstansade i samma papper med retrostans. Dessa är sedan chalkade och vissa av dem har blivit täckta med 3d-lack. Citatet på det andra bokmärket är från filmen "Det sjunde inseglet". Det bokmärket är till min sambo som är en stor cineast (och som dessutom är gammal schackspelare).






onsdag 13 augusti 2008

Presentpåse

Dagens namn i almanackan - Kaj - vilket innebar att sambon fick en liten present - choklad. Mallen till påsen finns: här. Relativt enkel och framförallt ganska kul att göra.


fredag 8 augusti 2008

080808...

...blir ett lätt datum för Maria och Pär att komma ihåg.
De gifter sig idag - ett stort GRATTIS!
Kyrkan är stämplad med en stämpel från Magnolia och det mönstrade pappret kommer från Maja design.

torsdag 7 augusti 2008

Den som väntar på något gott...

... måste ibland vänta väldigt länge. Så länge (över 30 minuter) att man till slut bara inte orkar stå upp och vänta utan måste lägga sig ner. Men till slut blev det fångst - en härlig harkrank att sätta tänderna i. Själv såg jag den inte ens mot den mönstrade tapeten men inget undgår en riktig jägare.



onsdag 6 augusti 2008

Skapat i regnet!

Vilket härligt skaparväder det har varit de senaste dagarna! Regnet som smattrar mot rutan, en kopp kaffe och alla pysselsaker på bordet framför sig (ja och så katten som är med på hörn) - det kan knappast bli bättre. En av sambons bröder fyller år idag! Han blir gratulerad av en embossad Marilyn Monroe. Jag ritade upp ett pussel på baksidan och skar sedan upp bitarna. Ju pillrigare desto bättre! Bokstäverna och siffrorna är grungeboard som jag embossat i silver. Ett ganska "rent" kort för att vara av mig. Inga chalkade kanter, inga sömmar, inga mönstrade papper...